ALBI: Dítě v domě a Otázky a odpovědi skladem!

Autor: Tomoko | 12.9.2023 | 0

Vydavatelství Albi dne 7. 9. 2023 naskladnilo hru Dítě v domě dvojice autorů Venduly Arazímové a Vladimíra Arazíma a také trojici kvízových her Česko – Otázky a odpovědi, Svět – Otázky a odpovědi a Česko pro pamětníky, a to v novém vizuálu i s novými otázkami.

Privátní: 2023-06-15-01.jpg

Dítě v domě je původní česká hra, která vzešla z projektu Den Deskovek, což je YouTube reality soutěž pro nadšence či nadšenkyně z řad amatérských herních designérů, kterou vydavatelství Albi již pravidelně pořádá.

Tato hra je kooperativní karetní hra pro dva hráče, ve které spolu dvojice vzájemně spolupracuje, s cílem porazit hru. V roli maminky a tatínka se hráči starají o miminko, plní jeho potřeby, starají se o chod domácnosti nebo odpočívají. Jak již název napovídá, hra svým tématem cílí nejen na nastávající rodiče, ale také na rodiče s již narozeným dítětem či na dětské hráče.

Hra je určena pro 2 hráče od 6 let s herní dobou okolo 20 minut.

Privátní: 2023-08-17-03.PNG

Česko – Otázky a odpovědi přináší 2 400 nových kvízových otázek rozdělených do šesti okruhů: Historie, Kultura, Příroda/Technika/Věda, Geografie, Sport a Různé. Svět – Otázky a odpovědi přináší také 2 400 nových kvízových otázek týkajících se naší planety, které jsou rozdělené rovněž do šesti okruhů: Amerika, Evropa, Afrika, Austrálie/Oceánie, Asie a Napříč kontinenty. Česko pro pamětníky přináší 1 600 nových otázek z historie Českých zemí rozdělených do čtyř okruhů: Stalo se, Nostalgie, Má vlast a Různé.

V těchto kvízových vědomostních hrách se hráči snaží správně odpovídat na tematické otázky z různých okruhů a oblastí. V průběhu hry se pohybují se svou figurkou po herním plánu za pomocí hodu kostkou a podle toho, na kterém poli skončí, se určí okruh otázky, na kterou budou odpovídat. Za správnou odpověď vždy získají žeton určitě barvy, dle okruhu otázek, na který odpovídali a vítězem se stává hráč, který jako první získá určitý počet žetonů v příslušných barvách dle jednotlivých okruhů otázek, následně postoupí na určená políčka na herním plánu a správně odpoví na všechny další otázky včetně té finální, kterou mu vyberou jeho spoluhráči. Pouze ve hře Česko pro pamětníky postačí k vítězství ve hře zisk čtyř různých žetonů.

Hry jsou určené pro 2 až 6 hráčů od 12 let s herní dobou okolo 45 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Nevinné hrátky Deluxe
Nevinné hrátky Deluxe
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 12 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas