ALBI: Další série Magnetických cestovních her je skladem!

Autor: Tomoko | 3.10.2023 | 1

Vydavatelství Albi dne 26. 9. 2023 naskladnilo pětici nových Magnetických cestovních her. Konkrétně se jedná o Čínskou dámu, Solitér, Sudoku, Reversi a Turbo, které rozšíří již dříve vydané hry z této série, a to konkrétně Člověče, nezlob se, Domino, Logik, Mlýn, Piškvorky, Šachy, Šibenice, Tangram a Vrchcáby.

Privátní: 2023-09-30-07.PNG

Čínská dáma je strategická hra, kdy hlavním cílem hry je, přemístit všechny své figurky do protilehlého cípu hvězdy na herním plánu. Tah se provádí figurkou pouze do boku nebo šikmo vpřed – ve směru hry k protějšímu rohu. Buď hráč posune figurku o 1 pole (pokud je sousední pole volné), nebo může svůj přesun figurek zrychlit přeskokem přes jinou figurku (sousedovu či vlastní) – tedy o 2 pole podobně jako dáma. Tento přeskok se dá i řetězit, provést i šest přeskoků a různými směry provést tah, ovšem nikdy ne zpět.

Hra je určena pro 2 až 6 hráčů od 7 let s herní dobou okolo 10 až 30 minut.

Solitér je taktická hra pro jednoho hráče. Hráč v průběhu svých tahů posunuje kameny na herní desce tak, že s nimi přeskakuje dopředu, dozadu nebo do strany (ne diagonálně) jiné kameny, přičemž přeskočený kámen vždy odstraní. Cílem hry je dosáhnout toho, aby na hrací desce zbyl pouze jeden kámen uprostřed.

Hra je určena pro 1 hráče od 7 let s herní dobou okolo 10 minut.

Sudoku je hlavolam, kdy cílem této hry je, doplnit chybějící číslice od 1 do 9 ve čtvercovém poli, které je složeno z 81 zčásti vyplněných čtverečků. V tabulce jsou tučně zvýrazněny příčky znázorňující 9 čtverců (3 krát 3) tak, aby se ve velkém poli hráč lépe orientoval.  Do prázdných políček luštitel postupně doplňuje čísla od 1 do 9, tak aby se každé číslo nacházelo právě jeden krát v každém řádku, každém sloupci a každém čtverci o rozměrech 3 krát 3 pole.

Hra je určena pro 1 hráče od 7 let s herní dobou okolo 10 minut.

Reversi je tahová logická hra, která se hraje na hrací desce o rozměru 8 krát 8 polí. Hráči střídavě pokládají na herní desku kameny, kdy jeden hraje s černými a druhý s bílými kameny. Během tahu hráč vždy pokládá jeden kámen a to tak, aby mezi dvěma kameny jeho barvy vznikla souvislá svislá, vodorovná nebo příčná řada kamenů soupeřovy barvy. Všechny takto obklíčené soupeřovy kameny se otočí (změní barvu) a hráč je získává. Vítězem je hráč, který má na konci hry na herní desce více kamenů.

Hra je určena pro 2 hráče od 8 let s herní dobou okolo 30 minut.

Turbo je závodní hra řízená hodem dvojicí kostek, ve které je cílem každého hráče dovést svou formuli do cíle jako první.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 6 let s herní dobou okolo 15 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Praga caput regni: minirozšíření
Praga caput regni: minirozšíření
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas