ALBI: Costa Rica česky

Autor: Wolfsen | 14.3.2017 | 4

Albi nám informace o chystaných hrách pěkně dávkuje. Dnes oznámilo, že v květnu nás čeká česká Costa Rica.

Jedná se o jednoduchou rodinnou hru, ve které budete pokoušet své štěstí do jisté míry podobně jako třeba v Celestii nebo Port Royalu. Hráč na tahu si vybere jednu ze šesti expedic (ve které jsou na začátku přítomny figurky všech hráčů) a otočí destičku krajiny se kterou sousedí. Poté - pokud neotočil druhou destičku s komárem - se rozhodne, zda si všechny dosud otočené destičky vezme, nebo pasuje. Pokud pasuje, volí mezi stejnými možnostmi také ostatní členové expedice.

Pokud si někdo vezme odkryté destičky, kolo končí a na tahu je další hráč. Pokud všichni pasují, odkryje hráč na tahu další destičku atd. Pokud jsou ale v jednom kole odkryty dvě destičky s komárem, kolo také končí a hráč na tahu si vezme všechny odkryté destičky mimo těch s komárem.

Na destičkách se vedle nebezpečných komárů nachází i zvířata, které chtějí vaše expedice prozkoumat. Na konci hry získát body podle počtu získaných zvířat (co nejvíce od stejných druhů). Na některých destičkách jsou zvířata dvě, na jiných jedno. Destičky jsou odlišeny i rubem - v lesích je nejméně zvířat, ale také nejméně komárů, v horách právě naopak.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Pradub
Pradub
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas