ALBI: Albi Update – oznámení nově chystaných her

Autor: Tomoko | 3.4.2024 | 2

Vydavatelství Albi v rámci své poslední akce Albi Update odtajnilo několik nových titulů, které pro letošní rok chystá vydat. Tentokrát se jedná především o rodinné a party hry.

Na kus řeči – Bláznivá dilemata a Na kus řeči – Zážitky z cest je dvojice nových dílů ze série Na kus řeči. Jedná se o sady konverzačních karet, jejichž účelem je pomoci rozproudit či obohatit konverzaci o zajímavá témata, k nimž se třeba obtížně hledají cesty nebo slouží jednoduše k pobavení. Sada Bláznivá dilemata staví hráče do bláznivých situací, ve kterých budou volit mezi 2 šílenými možnostmi. Sada Zážitky z cest obsahuje konverzační karty s tématem cestování.

Hry jsou určeny pro 2 a více hráčů od 12 let s herní dobou okolo 5 minut a jejich vydání je naplánováno na 11. 4. 2024.

Privátní: 2024-04-02-01.jpg

Privátní: 2024-04-02-02.jpg

Co to čmáráme? (Broad Lines) od Piera Modola je kooperativní kreslící party hra, která volně navazuje na dva dříve vydané tituly s podobným herním principem, a to Co to čmáráš? a Co to čmáráš? Expres. Ve hře Co to čmáráme? hráči vytváří jeden společný obrázek tak, aby ho jeden z hráčů, který je v roli hádajícího „Kritika“, uhádnul. Hráči nejprve vyberou tajně jedno ze slov na kartě, které ztvární, a poté všichni postupně kreslí. Princip hry však spočívá v tom, že každý hráč kreslí na svou vlastní průhlednou kartu a na tu smí nakreslit jen jednu křivku nebo dvě rovné čáry. Následně překrytím všech těchto karet vznikne obrázek, na jehož základě musí hádající hráč poznat hledaný předmět.

Hra je určena pro 3 až 8 hráčů od 7 let s herní dobou okolo 15 minut a její vydání je naplánováno na 18. 4. 2024.

Privátní: 2024-04-02-03.jpg

Truth or Drink je karetní hra založena na stejnojmenné videosérii objevující se na YouTube, která je určena dospělým hráčům. Hra funguje tak, že hráč vybere jednu kartu s otázkou a následně dvě osoby, které musí na tuto otázku pravdivě odpovědět. Pokud někdo neodpoví, musí se napít. Otázky na kartách jsou rozdělené do čtyř kategorií – od klasických až po ty nejpikantnější.

Hra obsahuje karty v českém i slovenském jazyce, je určena pro 2 a více hráčů od 18 let s herní dobou okolo 30 minut a její vydání je naplánováno na 30. 4. 2024.

Privátní: 2024-04-02-04.jpg

Párty vtěrka je investigativně blafovací párty hra, ve které všichni hráči společně vyrazí na jednu party a každý s sebou přinese dva předměty (karty z ruky), které se na takovou party hodí. V tomto případě vtip spočívá v tom, že hra jednomu hráči pošle speciálním zařízením špatnou pozvánku, a ten tak vyrazí s předměty určenými pro jinou party. Úkolem všech u stolu je odhalit člověka, který na tu správnou party nepatří. Háček je v tom, že ani hráč, který je skutečně party-vtěrkou, to vlastně ve skutečnosti o sobě neví.

Hra obsahuje karty v českém i slovenském jazyce, je určena pro 2 až 8 hráčů od 18 let s herní dobou okolo 30 minut a její vydání je naplánováno na 30. 5. 2024.

Privátní: 2024-04-02-05.jpg

Taco, kočka, koza, sýr, pizza: 8-bitová edice je dalším dílem ze série postřehových karetních her Taco, kočka, koza, sýr, pizza (Taco Cat Goat Cheese Pizza), jejíž autorem je Dave Campbell (II.). Tento samostatně hratelný titul funguje na stejném principu jako předchozí díly, ale přináší novou grafiku, nové úkony v podobě tří speciálních karet a nelze kombinovat s předchozími díly. V této hře hráči postupně otáčejí karty ze svého balíčku a neustále dokola opakují pět slov z názvu hry. Ve chvíli, kdy se slovo shoduje s právě otočenou kartou, snaží se ji hráči zaplácnout dříve než jejich soupeři. Hráč, který kartu zaplácne jako poslední, si musí všechny karty ležící na stole vzít. Cílem hry je zbavit se co nejdříve svého balíčku karet.

Hra je určena pro 2 až 8 hráčů od 8 let s herní dobou okolo 10 minut a její vydání je naplánováno na 4. 6. 2024.

Privátní: 2024-04-02-06.jpgTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Dobrodružné výpravy - Vinland, Oklahoma, Lhasa
Dobrodružné výpravy - Vinland, Oklahoma, Lhasa
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas